Blogginlägg om Johanna

0

Johannas kür är klar för start

I satsningen ATG Hopp & Talang ingår att talangerna tillsammans med sina mentorer ska identifiera detaljer som går att skruva på under året. Tillsammans med Louise ”Lussan” Nathhorst kom Johanna Due-Boje fram till att hon och stallets stjärna Don Corleone behöver en Grand Prix Kür för att ta nästa steg.

Under sommaren och hösten har arbetet med att få küren på plats fortgått. Och nu är den klar!
– Jag är jättenöjd med hur den blev, men jag har nog varit lite jobbig… Framförallt i travprogrammet har vi ändrat en del i musiken under processens gång, förklarar Johanna.
– Det känns tryggt att både ”Lussan” och Lars Andersson har hjälpt mig med programmet. Deras erfarenhet är otroligt stor och de vet vad som krävs för att göra en kür som även står sig internationellt.

När blir det debut?
– Om allt går enligt plan så blir det debut i mitten av november i Helsingborg, avslutar Johanna.

Lycka till!

0

Talangerna framför kameran

Talangernas andra träff inleddes i röda ridhuset på Strömsholm i fint sällskap av Jens Fredricson, Louise ”Lussan” Nathhorst och Tinne Vilhelmson Silfvén. Tillsammans med ett par yngre hästar och några äldre fyrbenta förmågor, visade trion prov på hur de jobbar hästar på lite olika utbildningsnivåer, samtidigt som de delade med sig av sina erfarenheter.

– I det stora hela var det inte direkt några nya saker, men det är alltid inspirerande att se mer rutinerade ryttare rida och höra hur de resonerar i olika frågor, menade Malin – och fick medhåll från övriga gänget.

Träna med tanke. Tävla med känsla.
Dagen avslutades med premiären av Strömsholms Speakers Corner, där Johan Plate och Thomas Fogdö gav publiken på plats och hemma framför datorn, tänkvärda tips i den mentala träningssfären. Plate kommer talangerna även att träffa vid nästa träff, då handlar det om mer personlig coachning.
En fråga som ställdes till alla i publiken på plats var: känner du dig glad? Många händer lyftes upp, men när följdfrågan kom: känner dig glad så ofta som du vill? var det inte fullt lika många som höll händerna i luften.
– Den var tänkvärd, konstaterade Sandra med ett leende, direkt efter föreläsningen.

Mediaträning på programmet dag två
Under ledning av Pär Carlsson, exekutiv producent på Kanal75 – travets eget produktionsbolag, fick talangerna inspel i konsten att ta plats framför kameran och bygga sitt eget personliga varumärke. Dessutom filmades en kortare intervju med var och en, som övriga gruppen fick ge feedback på.
– Framför kameran är inte den plats där jag trivs bäst, därför är det grymt bra att få träna på det, sa Py – som framförallt fick rådet att inte vara så hård mot sig själv. Något som alla sju talangerna fick som medskick.
– Det var positivt att gruppen var så generösa och stöttande i feedbacken till varandra, däremot kan jag tycka att de generellt var lite väl självkritiska, konstaterade Per Carlsson efter dagens pass.

Under hösten kommer talangerna att fortsätta med sin individuella plan, och i december är det dags för nästa gemensamma träff. Då på Bosön.

Andra träffen i bilder >

0

Kür in progress

Tillsammans med Louise ”Lussan” Nathhorst kom dressyrtalangen Johanna Due-Boje fram till att hon och stallets stjärna Don Corleone behöver en Grand Prix Kür för att ta nästa steg.

Under sommaren har arbetet med att få küren på plats rullat på.

Hur delaktig har Lussan varit i processen?
– Jag var nästan en vecka hos Lussan på Hogsta, så hon har varit högst delaktig i att göra det här programmet, berättar Johanna.

Vad är det roligaste med att göra en kür?
– Det roligaste är när den är klar. Det är en fantastisk känsla att rida kür när allt klaffar, det är riktigt häftigt. På ponny och som ungdomsryttare gjorde jag mina kürer själv – men jag hade aldrig kunnat göra en Grand Prix Kür på egen hand. Det är så otroligt mycket tajming, förklarar Johanna.

– Det känns tryggt att både Lussan och Lars Andersson har hjälpt mig med det här programmet. Deras erfarenhet är otroligt stor och de vet vad som krävs för att göra en kür som även står sig internationellt.

Var är drömmen att få rida den här küren?
– Jag ser fram emot att få rida den på någon internationell tävling i år, avslutar Johanna.

 

0

Küren på G!

Det gick verkligen super idag! Lussan är en expert och att dessutom ha hennes man Lars som är internationell GP domare att bolla idéer med är hur lyxigt som helst! Programmet är i det stora hela klart – nu ska det filmas och klockas ännu mer precist.. Snart kommer vi till nästa bit, musiken! Gud vad ska jag ha.. Jag känner för något otroligt vackert så man nästan får en klump i halsen av att höra den, men ändå med lite power i tillexempel ökningar osv.. Några tips?!

LÄS HELA INLÄGGET HÄR PÅ JOHANNAS BLOGG >

0

Drömstart för talangerna

Sju talanger. Två dagar. Flera experter. Tre mentorer. Fyrbenta stjärnor. Den första träffen i ATG Hopp & Talang 2015/2016 bjöd på en mängd samlad kunskap, givande resonemang och en stor dos inspiration inom ramen för temat: hästen som atlet.

När regnet duggade tätt över Strömsholm fick röda ridhuset bli hemvist för Jens Fredricssons första pass med talangerna. Med hjälp av en dressyr- och en hoppstammad häst demonstrerade Jens skillnaderna i exteriören och delade med sig av sina erfarenheter av träning och förädling av sporthästar. Ett tema som höll i sig även dag två då talangerna samlades på travnestorn Stig H Johanssons anläggning Stora Alby i Upplands Väsby.

Vid sin sida hade Stig H ingen mindre än professor Jan Jönsson. Duon diskuterade likheter och olikheter mellan rid- och travsporten när det gäller träningsupplägg. Båda har under sina decennier i hästsporten utvecklat mängder av sporthästar till atleter i världsklass – allt med en stor portion kunskap, nyfikenhet och kärlek till hästarna.

– Jag började före ATG bildades 1974, och då fanns det inga som helst pengar i travsporten. Min drivkraft var hästarna. Jag har alltid varit en hästnörd, säger Stig H som dominerade travsporten under drygt trettio år, och efter det har han hållit sig kvar bland de främsta tränarna. En häst ligger honom extra varmt om hjärtat – den nu 20 årige Victory Tilly som vann hela 70 av sina 100 lopp i karriären och som med sina 37 miljoner i insprungna pengar toppar listan av svenskfödda hästar. Idag lever han livets lugna dagar i hagen intill en annan stjärna i hästväg: reklamhästen Vinnie. Även honom fick talangerna stifta närmare bekantskap med.

Träffen bjöd även på en föreläsning med veterinär Tilman Bringewatt, signerad Evidensia Specialistsjukhuset Strömsholm. Dessutom kom satsningens tre mentorer för att träffa sina talanger. Jens Fredricsson satt ner med hoppryttarna, Louise ”Lussan” Nathhorst med dressyrryttarna och Sara Algotsson Ostholt kom från Tyskland för att träffa sina fälttävlanstjejer. Tillsammans gick mentorerna igenom ryttarnas individuella upplägg med syfte att försöka hitta vilka detaljer som behöver skruvas på för att höja nivån ytterligare.

Efter två intensiva dagar var det ett gäng taggade talanger som åkte hemåt.
– Jag längtar redan efter nästa träff i augusti, sa Alexandra Eriksson, en av tre hoppryttare – och de andra var snabba att instämma.

Fortsättning följer. 

 

Start typing and press Enter to search