Hästar i stallet:
Wanskjaers Carlsson – f.2005, Casado – Calypso II, Holsteiner, valack. Ägare: Dirk och Annette Brüggeman och Christoffer Forsberg. Nivå: CCI3*, Långlistad för OS i Rio 2016
Hippos Sapporo -f.2008, Perechlest – Blesk, Trakhener, valack. Ägare: Mike Kleene. Nivå: CCI3*, Nations Cup
Quinn -f.2009, Quintender – Mister Lord xx, Oldenburger, valack. Ägare: Dr. Med. Rainer Schubert. Nivå: CIC2*
Duke’s Baroness -f.2009, Duke of Hearts xx – Freiherr, Oldenburger, sto. Ägare: Mike Kleene. Nivå: CIC1*
Daredevil, f.2011, Desirao xx – Pontifex, Westfalen, valack. Ägare: Fam Zöögling. Nivå: 100-klass
Captain Hook -f.2010, Corlind – Levistos big Boy, DSP, valack. Ägare: Mike Kleene. Nivå: 100-klass
Paratico GB, f.2011, Archipenko (USA) xx – Strong Hope (USA) xx, Am. fullblod, valack. Ägare: Christoffer Forsberg och Sanne de Jong

Mina förebilder är: William Fox-Pitt och Michael Jung

Därför gillar jag hästar: Samspelet mellan häst och ryttare och utmaningen i terrängen.

Mina sponsorer är: Kleene Hamburg, Hippos försäkringar, Fam Brüggeman, Pharma-light, Kefly och Eventingphoto.

Egen hemsida: Forsbergeventing.com

Blogginlägg om Christoffer

0

Fullspäckad finalträff i ATG Hopp & Talang

”Konsten att tävla på topp” var temat för den fjärde och sista träffen för årets upplaga av Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4, ATG Hopp & Talang. Två intensiva dagar med trav hos Mattias Djuse, fysprofilen, studiebesök på Lövsta och mentalt snack med Johan Plate. För att nämna en del.  

Dag ett drog igång med provkörning av travhästar hos Mattias Djuse, en av landets unga och framgångsrika tränare som har sin rörelse på Sisyfos utanför Märsta. För dagen stod Mattias på backen och handleden i bandage. Bakom hästarna för att guida ryttarna rätt runt travbanan satt i stället lärlingarna Mads H Nielsen och Oskar Kylin Blom. Och ryttarna fick med beröm godkänt.
– De skötte sig riktigt bra, hoppas att de tyckte att det var roligt också, sa Mads när alla hade fått testa på att hålla i tömmarna.

När ryttarna hade klivit ur kördressarna bar det av till Lövsta, där Tinne Vilhelmson Silfvén och Louise ”Lussan” Nathhorst mötte upp och guidade runt oss på den makalöst fina – men framförallt smarta – anläggningen. Med stor entusiasm beskrev Tinne tankarna bakom många av de finesser som gör stallet både hållbart, hästvänligt och lättarbetat. Dyra materialval och lyxiga finesser i all ära – men i grund och botten är det främst bra idéer, väl värda att kopiera.

Ryttare är idrottare. Inom ramen för ATG Hopp & Talang är det stort fokus på ryttaren. Den här sista träffen rymde även individuell uppföljning av ryttarnas kost, ett pass med Johan Plate där han väckte tankar kring konsten att prestera som bäst när det gäller som mest och fysprofilen. Dressyrryttaren Erika Andersson imponerade stort med sin styrka och snabbhet – men framförallt med den utveckling som hon gjort inom i stort sett alla delar som ingåri fysprofilen.
– Det känns riktigt bra att den träning jag lagt ner sedan vi började, även visar sig i resultatet, sa Erika.

Det här var den sista träffen – men stödet och det individuella arbetet fortsätter fram till september, då ett nytt gäng ryttare tar plats i nästa omgång av ATG Hopp & Talang.

0

Grattis till landslagsplatserna

Både Therese Viklund och Christoffer Forsberg tar plats i fälttävlanslandslagets B-trupp, och deras mentor i ATG Hopp & Talang, Sara Algotsson Ostholt, är en av två ryttare i A-truppen.

– Det kom lite som ett överraskning eftersom båda hästarna är ganska gröna. De har bara gjort varsin start i trestjärnig klass, säger Therese när vi ringer upp för att gratulera. 

Vad innebär landslagsplatsen konkret?
– I första hand att jag får plats på landslagsträningarna. Vi kommer att ha en avsutten träff i Malmö redan i januari och två uppsuttna träningar i februari.

Hur ser den närmaste planen ut för dig?
– Nu har vinterträningen smugit igång med Diabolique och Viscera, medan de yngre ska få lite semester.

Vad ska du göra härnäst inom ramen för ATG Hopp & Talang?
– Tanken är att jag ska åka ner och träna terräng hos Sara i februari, mars – innan säsongen drar igång. Då åker jag ner med fyra hästar för att få lite intensiv träning.

Och planen för tävlingssäsongen?
– Diabolique och Viscera går först en tvåstjärnig tävling, sedan ska de gå trestjärniga är det tänkt. EM finns i bakhuvudet, men om jag känner att de behöver mer tid på sig får det bli så. De är bara åtta år, så det är ingen brådska.

Stort grattis till alla som tagit plats i landslaget – och lite extra stort grattis till Malin Josefsson och Sandra Gustafsson, som ingick i ATG Hopp & Talang 2015/2016

0

Massor av ryttarutveckling

Den här veckan pågår flera träffar inom ramen för Svenska Ridsportförbundets centrala utvecklingsprogram. Avsuttet som uppsuttet och runt om i landet.

I år har 14 av 19 distrikt fått godkänt för att kunna genomföra satsningar inom ramen för ryttarutveckling (nivå 2 i ridsportens utvecklingsmodell). Med fokus på helheten läggs en bra grund för ryttarna att utvecklas och på sikt även söka sig vidare till Svenska Ridsportförbundets centrala utvecklingsprogram.

När det gäller de centrala satsningarna finns det två nivåer. I dagarna pågår den andra träffen för både Ryttarutveckling nivå 3, som möjliggörs av Folksam, och ATG Hopp & Talang, som är förbundets utvecklingsprogram på nivå 4. De närmare fyrtio ryttarna på nivå 3 är uppdelade i två grupper och tre discipliner. Den ena halvan har sin träff på Flyinge medan den andra halvan håller till på Strömsholm. Under måndagen var det fälttävlansryttarna som blev drillade av självaste professor Jönsson – lika engagerad som alltid när det gäller att förmedla ridningens ädla konst. På bilden är det Aminda Ingulfson som får några extra medskick efter passet.

img_2598

För de sex ryttarna i ATG Hopp & Talang, är det som alltid en träff utan häst, och temat för dagarna två är ”Hållbar satsning”. Platsen är Hästsportens Hus, Solvalla, och på agendan står kostföreläsning och fystester dag ett, och hållbar träning av sporthästen samt vikten av ett vettigt underlag dag två. På tisdagskvällen ansluter Mads Hendeliowitz för att dela med sig av sin resa fram till OS i Rio.

Följ oss på #ryttarutveckling

0

Nytt gäng – nya drömmar

Nu är den tredje upplagan av ATG Hopp & Talang igång. Svenska Ridsportförbundets utvecklingsprogram på nivå 4. Under ett år får sex ryttare med mästerskap i sikte inspiration och stöd för att skruva på detaljer i sina sportsatsningar.

Ryttarna i ATG Hopp & Talang 2016/2017 har precis lämnat Bosön efter två intensiva dagar som inleddes med mentorsmöten och avrundades med ett svettigt fyspass. Diskussioner, föreläsningar och filmning har varit andra punkter på agendan under de här dagarna. Upplägget är snarlikt föregående år med ryttare från de tre OS-disciplinerna, mentorer som handledare och individuellt anpassat stöd.
– Genom ATG Hopp & Talang vill vi ge ryttare som siktar mot framtida mästerskap, möjlighet till värdefullt stöd på vägen, säger Maria Guggenberger som är sponsorchef på ATG.

Intensiv start
Första dagen samlades gänget på Hästsportens Hus, där de fick möjlighet att träffa satsningens mentorer: Sara Algotsson Ostholt, Jens Fredricson och Louise Nathhorst. Och de nya adepterna var laddade.
– Jag ser verkligen fram emot att få hjälpen och stödet från Sara, men jag tycker också det ska bli givande att utbyta idéer och erfarenheter med de andra deltagarna, sa Christoffer Forsberg som tillsammans med Therese Viklund är fälttävlans representanter i gruppen. Hoppryttarna är Josephine Karlsson och Emma Kåbring, medan Erika Andersson och Isabelle Serrander kommer från dressyren.
Ryttarna fick sitta ner med sina mentorer för att tillsammans försöka reda ut vilka detaljer som skulle kunna skruvas på för att vässa deras sportsatsningar ytterligare. Efter ett par timmar av intensiva samtal och diskussioner samlades gruppen och Py Jägerdén, en dem som precis lämnat över stafettpinnen i ATG Hopp & Talang, tog plats runt bordet och delade med sig av sina erfarenheter.
– Jag vill verkligen uppmana er att ta vara på det här året, ta fasta på det som erbjuds och ta tag i de saker ni vill ha hjälp med redan från start, var något som Py tryckte hårt på.

Koll på fysiken
Senare på eftermiddagen bjöds det på en inspirerande föreläsning signerad Johan Plate, information från ATG, filmning och middag på Bro Park. Dag två lämnades hästsfären för idrottens hemvist Bosön, där det blev fullt fokus på den egna fysiken. Var och en fick göra en rörelseanalys i labbet där styrkor och svagheter identifieras och som sedan kan ligga till grund för den fortsatta träningen. Dessutom blev de introducerade i fysprofilen av Moa Grödinge som är engagerad i satsningen.
– Det har varit otroligt givande dagar, nu ska jag hem och ta tag i den egna träningen, sa Isabelle Serrander, som fick medhåll från de andra.

Nästa möte blir i slutet av november, då står bland annat fysprofilen på programmet – plus att fram till dess har ryttarna möjlighet att nyttja en första pott med pengar för att komma igång med de delar som identifierats ihop med mentorerna. Följ deras resa på FB och Instagram.

Hoppryttare:
Emma Kåbring, Skästa Ridcenter
Josephine Karlsson, Billdals Ridklubb

Dressyrryttare:
Erika Andersson, Uppsala Dressyrsällskap
Isabelle Serrander, Edsbyn Ridklubb

Fälttävlansryttare:
Christoffer Forsberg, boende i Amsterdam
Therese Viklund, Flyinge Hästsportklubb

Start typing and press Enter to search